Gå til hovedinnhold

Brukergrensesnitt i NMDC-appen. Ved å trykke på et datasett åpnes det et sprettoppboks med datasettets tittel og muligheten til å hente mer informasjon om datasettet.

NMDC på mobile enheter

Nå kan du få tilgang til datasettene som er registrert i NMDC gjennom en nyutviklet  app. Den er allerede tilgjengelig for Android-enheter gjennom Google Play og en iOS-versjon er planlagt innen utgang av 2015.

Gir oversikt over datasettene

Formålet med applikasjonen er å gi brukeren en oversikt over datasettene registrert i NMDC gjennom et kart-basert grensesnitt. Et geografisk område blir valgt gjennom zooming og panorering. Datasett som ligger innenfor det valgte område blir vist som firkanter tilsvarende dere geografiske utstrekning, eller som knappenål om datasett inneholder målinger fra en bestemt posisjon.

Flere funksjoner

Brukeren kan utforske datasettene i område ved å trykke på dem. En boks viser så datasettets tittel og på forespørsel vises det mer informasjon om datasettet. Alternativt er det også mulig å få en liste over titlene til alle datasett i området ved å trykke på listesymbolet i kartet.  Det er mulig å sette et start- og/eller sluttdato for å lete etter datasett fra en visst tidsrom i innstillingsmenyen.

En oppdatert versjon er planlagt tilgjengeliggjort første halvår 2015, og en iOS-versjon vil være på plass innen utgang av 2015.

Fakta:

Navn: NMDC Client App
Versjon: 1.0
Operativsystem: Android (4.1 og nyere)
Utvikler: Christian Michelsen Research
Nedlasting: http://goo.gl/mTxE7Y